Chudík je nespokojný s hospodárením chemickej priemyslovky v Humennom

15.05.2007 Humenné

Prešov/Humenné 15. mája (TASR) – Permanentne stratová prevádzka Strednej priemyselnej školy (SPŠ) chemickej a potravinárskej v Humennom sa nepáči predstaviteľovi jej zriaďovateľa – predsedovi Prešovského samosprávneho ...
Podľa hovorkyne PSK Veroniky Fitzekovej Prešovský samosprávny kraj musí každoročne dotovať prevádzku školy sumou navŕšenou o jeden milión Sk. V predchádzajúcom období dostala SPŠ do správy aj domov mládeže a študentskú jedáleň. Nepomohlo to jej financovaniu, naopak aj z nich má stratu. Podľa Fitzekovej by Chudík najradšej odvolal manažment SPŠ, avšak nie je to v jeho kompetencii, ale rady školy.
Predseda PSK počas dnešného výjazdu do okresov Humenné a Medzilaborce sa zúčastnil aj na slávnostnom otvorení zrekonštruovaného objektu Domova sociálnych služieb v Kalinove, ktorý je tiež v zriaďovateľskej pôsobnosti PSK. Z prostriedkov Európskej únie v rámci Operačného programu základná infraštruktúra získal PSK na tento účel 8,2 milióna Sk. Opravili strechu a podkrovie a aj tréningové dielne prevažne pre mentálne postihnutú ženskú klientelu domova. Dielne sa nachádzajú v Medzilaborciach. V ústave je v súčasnosti 75 ľudí.
 

Vyberte región